dilluns, 7 de juny de 2010

Quan acabem de llegir un bon llibre...

És com si tinguéssim ales i ens veuriem en cor de sortir volant. Però això ens dura poc, a mi , en tot cas.
Però hi ha gent amb potencial creatiu que sap expressar-se cantant o ballant o recitant poemes o fent teatre. Ells tenen ales per a ells i per a nosaltres. Quan compartim les seves creacions tornem a viure el llibre...
Tot això i molt mes ha passat a Móra d’Ebre, els dies 4, 5 i 6 de juny. Celebren la fira d’espectacles d’inspiració literària. És el moment de tornar a llegir aquell llibre que ens va agradar tant, però ara ja no ho farem sols sinó que es poden compartir emocions amb altres lectors.
A Móra d’Ebre, el lector és, en certa manera, el protagonista.
Els llibres, un patrimoni col·lectiu sobre el qual els artistes amb talent fan les seves recreacions.
Sobre quins autors s’inspiren els espectacles? N’hi ha per a tots els gustos: Marta Barceló, Andreu Subirats, Abu Bakr at Turtuxí, Salvador Espriu, Joan Barril, Jacint Verdaguer, Miquel Martí Pol, Feliu formosa, cinta mulet, Narcís Oller, Vicens Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Joan Viñoli, Joan Brossa.

Més informació:

http://www.litterarum.cat/

1 comentari:

Andreu ha dit...

La sensació que un té després de llegir un bon llibre és difícil de quantificar. Potser seria l'equivalent al final d'unes vacances idilliques, en una illa mediterrània. O l'acabament d'una feina laboriosa i complexa, però gratificant. O potser seria el final d'un cap de setmana de desenfrè i follia. En fi, en tot cas, és una sensació que omple, en un sentit profund i quasi metafísic.

També és veritat que, per tenir aquesta sensació cal trobar realment un bon llibre i potser el promig seria d'un de cada deu? no ho sé, però en tót cas, l'esforç de concentració que implica buscar el llibre que ens "enganxa" val la pena.

Alguns diuen que, amb l'aparició de totes aquestes interfícies electròniques i amb el potencial de les telecomunicacions i l'audiovisual, això de llegir llibres s'acabarà d'aquí a uns 25 anys.

Diuen que els qui seguim fent-ho serem una minoria selecta i una mica excèntrica. Quína illusió! Per fi podré formar part d'una minoria selecta! ;-) En fi, ja ho veurem. Però els que no practiquen aquest plaer que es la lectura, ells s'ho perden.