dimarts, 25 de gener del 2011

Gent creativa : un altra societat ens arriba per aquesta porta

Gent Creativa: art al dia a dia de la gent.

Si heu anat llegint algunes de les notes d’aquest bloc, ja sabeu que aquí parlem de gent que fa coses. Gent que no es limita a ser consumidor ni espectador, que també actua. Sovint aporta a la comunitat de forma gratuïta.
La gent creativa és molt diversa, però, poc o molt, tots es senten una mica artistes

Si els veieu actuar, canten, fan musica, pinten, fan teatre, ballen, fan fotos, vídeos.. Internet està ple de vídeos i documentals que ells fan cada dia.

Alguns arriben a viure de l’art, altres no hi pensen però ho fan per amor a l’art.

Cada dia més hi ha gent creativa en acció que s’expressa amb el seu art, que el comunica als altres. Això és molt important. Per que l’art, entès d’aquesta manera, pot ser el millor d’un mateix. Pot ser un altra manera d’entendre el nostre paper al mon. És un plus gratuït que no es compra ni es ven. De persona a persona, no de tribu a tribu. És allò que encara és ben bé nostre i que sabem compartir.

Perquè significa que no tot és consumisme. Que no tothom està pessimista i negatiu. Que molts creuen en la bellesa i sense dir-ho, la practiquen i la ofereixen als altres.

Que hi ha gent que te autoestima i dignitat, que viuen a la seva ciutat i al seu mon de forma digna i col·laborativa, que té una actitud positiva amb la seva comunitat amb el seu entorn

Molts projecten al seva acció creativa en benefici de la cohesió social i per a superar la marginació. Sense fer discursos es troben amb gent diversa i fan una creació junts.

Molts projecten la creació artística a l’espai natural i participen en el respecte al medi ambient. Organitzen els seus viatges turístics de forma creativa amb els artistes locals.

Molts porten la creació a les escoles, on l’art és la millor escola de convivència, de ciutadania, de treball en grup, de creativitat.

Molts porten la seva creació a la seva ciutat. L’esforç de molts com ells fan la ciutat més creativa, més oberta a la societat del coneixement

Molts porten l’art al desenvolupament econòmic dels països pobres i participen amb l’art propi d’aquests països.

Molts ajuden amb el seu art a millorar la salut d’altres persones.

De manera que l‘art pot ser una font d’energia personal i col·lectiva. El punt de partida d’una resposta responsable , la nostra contribució a un mon més just, més humà, més sostenible. Un altra societat ens arriba per a aquesta porta: art al dia a dia de la gent.

No és un invent voluntarista, és una realitat que podeu constatar amb els exemples de Projectes (veieu la pestanya a la part alta de la pagina) i de molts altres que potser vosaltres coneixeu...