divendres, 17 de juliol de 2009

Seducció

Això de la gent creativa no te res de passiu; el fotògraf Mueller Pohle que podeu trobar a http://www.muellerpohle.net/texts/essays/flusserprospektive.html ho explica com una relació eròtica, tal com jo ho entenc: diu, mes o menys que la "gent creativa" son gent que busquen un objecte que els ofereix resistència dels del primer moment.
Per això, diu, podem parlar d’ofici: és el crit de resposta a aquesta resistència, un exercici de seducció per a conquerir-la i posseir-la. (Si visiteu el seu blog mireu també les fotos) De manera que, si voleu saber si sou gent creativa, no mireu quins diplomes teniu ni com us esteu guanyant la vida, si sou famosos o si sortiu a la tele... Mireu si heu sentit ja la eròtica de la creació o si esteu en camí, sols o en grup... Cadascú s’ho fa a la seva manera

Gent Creativa

Estem envoltats de gent creativa i potser no ens n'adonem. És clar que , uns més que altres , estem domesticats per a viure com a consumidors.
Però també es cert que molta gent no s’ha quedat al ramat i es busca la vida com pot.
Per que és una qüestió de vida o mort. Si no reaccionem ens diluïm en la passivitat.
Coneixem molta gent creativa i encara en voldríem descobrir més, estem oberts.
Per que nosaltres veiem que la creació artística no és només cosa d’artistes.
Molta , molta gent practica l’art per amor a l’art. Molts ho fan sols, altres en grup.
Hi han tants exemples que no sabríem per on començar: per exemple, gent que canta en una coral. Quan canten, semblen que es transformen. Ja no son el venedor de la botiga, l’empleat del banc, el funcionari de l’ajuntament, el pagès del poble.. canten i la màgia funciona. Ben cert, uns ho fan millor que altres, sort n’hi ha del director que amb paciència els va animant a millorar, a descobrir nous espais.
Doncs , d’això parlarem aquí. De corals, però també de teatre, de musica, de dansa, de gastronomia, de cinema, de fotografia, de poesia. De gent amb molt talent i gent que en te una mica.. Parlarem de la gent creativa i de la potència que te la seva creació. És com un llum en mig de la boira.