dimecres, 29 de desembre del 2010

Art i canvi climàtic

“Potser la musica salvarà el mon”. Avui he descobert que això ho va dir Pau Casals. Ho he descobert avui a una web de músics d’Estats Units.
Crec que tenim molt en comú amb aquests músics americans.
Són una associació de músics que volen millorar el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic MUSE) http://www.musemusic.org/
Ells diuen: molts músics troben a la seva terra la inspiració pel seu art. Ara haurien de mobilitzar-se per a salvar aquesta terra.
Ells s’inspiren en la terra i recullen diners per a editar CD musicals. El producte d’aquesta activitat va a petites organitzacions que fan projectes ecologistes

Els amics de MUSE no estan sols. Mols artistes s’estan mobilitzant , a Europa també. Les iniciatives son diverses: teatre inspirat en la falta d’aigua a l’Àfrica, exposició de fotografies, art participatiu amb teatre de carrer, exposicions de pintura..
Moltes associacions funcionen amb la idea de facilitar idees als artistes que volen que el seu art doni forma a les noves històries que faran viable la futura civilització respectuosa amb la terra.
Als que us sentiu artistes i estimeu la terra, us recomano la web “Lab for culture” de la European Cultural Foundation. Hi ha un treball , en versió castellana, sobre “Cambio climático: los artistas responden”, on podreu trobar una sèrie d’iniciatives, individuals o de grups d’artistes que ja funcionen.
En parlarem més. Les possibilitats son moltes. Només cal perdre la por i atrevir-se a canviar el món des d’ara.

Estic buscant iniciatives semblants aquí. De moment, nomes trobo « Viu al parc ». Ja n’hem parlat. Un programa artístic que funciona als parcs naturals de la provincia de Barcelona. http://gentcreativa.blogspot.com/2010/11/viu-el-parc-aquest-diumenge.html