dijous, 15 d’abril del 2010

El pla d’ensenyaments artístics de l’ajuntament de Barcelona és un pla d’obres

Dels ensenyaments artístics en varem parlar no fa massa en una altre entrada al Bloc que es deia “Barcelona està viva gracies a la gent creativa”. Però ara toca tornar-ne a parlar,
perqué l’ajuntament ja ha presentat el seu pla.
(veure pdf “Ciutat i cultura”)
Segons comenta el propi alcalde, una ciutat amb una oferta tant reduïda de formació artística, sobretot, d’oferta publica, difícilment pot ser una ciutat creativa, tal com s’entén a Europa. Resulta sorprenent que desprès d’ignorar el tema tants anys i apostar per l’espectacle al preu que sigui, torni ara a la realitat real. Benvingut , alcalde.
Avui , Barcelona ha aconseguit per mèrits propis significar-se com la ciutat espectacle, on l’atractiu turístic ha funcionat amb satisfacció dels hotelers.
Ben fet. Però llàstima que mentrestant ens hagin volgut vendre que tot això era en benefici de la cultura dels barcelonins.
Durant llargs anys, molt llargs, molts barcelonins han assistit a les escoles artístiques, la major part escoles privades. Ara veiem que podríem millorar l’oferta i multiplicar per cinc els estudiants. Per què per cinc? Semblaria que aquesta xifra ens col·locaria al nivell europeu en la matèria.
Encara que no es diu, serà per que tindrem mes places i més barates.
O sigui, que si vostè ha creat una escola de musica i la fet funcionar a Barcelona durant aquesta últims anys, ara ja es pot preparar per que s’acaba la festa i l’ajuntament li farà la competència. O això, o fa oposicions per a convertir-se en funcionari. Potser no serà així i l’ajuntament trobarà una formula? No ho sabem, però si sabem que les escoles ja han posat el crit al cel.
De moment, el més clar es que es faran inversions en obres per a disposar d’edificis a cada districte. Podríem dir que això, mes que un pla d’ensenyaments és una pla d’obres.
Desprès faran, suposem, un pla de funcionaris nous per a omplir aquests edificis. Finalment, esperem, veurem un pla d’ensenyaments artístics.

No hi ha una manera millor de fer les coses?
Qui vol ara més funcionaris?