dijous, 17 de març del 2011

Avui la creativitat artística és mes viable que mai (Tercera i ultima part)

Si heu llegit la primera i segona part, veureu que us oferim idees pràctiques i viables per a tirar endavant les creacions artístiques en el mon digital. O sigui , per a treure alguns diners de la creativitat, per a trobar un camí viable ja des d’ara.
També us hem donat algunes pistes sobre les idees d’un grup d’experts internacionals que proposa i defensa una nova forma d’economia de la cultura.
Però, us pregunteu molts,” i ara com ho fem tot això?”
Per on comencem?
O com continuem endavant?
No crec que ens ho podrem fer tots sols. Alguns ho han fet, però es realment excepcional. Cal saber moltes coses, fer molts oficis, mes que mai.
Una via que està ja disponible és l’oferta formativa del SDE, el servei de desenvolupament empresarial que l’àrea de cultura de la Generalitat us facilita.
En aquest link trobareu, per exemple, una proposta de seminari on ensenyen a detectar què fan els vostres competidors en el mercat internacional.
Seminari : Com rastrejar competidors, proveïdors i clients a la xarxa (3 de març de 2011) :
http://www.sdeicic.cat/eo/m_mailing/vista_navegador.php?idioma=ES_CT&idtpl=noves_tecnologies&idc=99&idu=4
Aprendre no us farà nosa. Els temps actuals ens obliguen a tornar a l’escola. A qui no?
Viure en llibertat és mes complicat que acceptar la dictadura.
Però això no vol dir que podreu aprendre a fer tots els oficis. Per això trobareu en el mercat professionals que ho fan com cal, per a produir i per a comercialitzar, per a exportar, per a finançar, per a fer promoció, per a buscar concerts..
Us recomano doncs, que a més d’aprendre als seminaris del SDE o altres, aneu a la fira del ram.. Si, exactament com els nostres avantpassats del camp anaven a les fires de bestiar. A comprar i vendre, és clar, però també per a saber què fan els altres, com ho han solucionat, amb qui ho han fet, quan han pagat.
En el sector musical /Internet això ho fa cada mes de maig la FiM_ Fira de Mísica al Carrer de Vila-seca, i ho continua fent tot l’any, amb contactes on line i amb tallers presencials
No us ho fareu sols, heu d’anar allà on el mercat es troba i esmorzar amb els emprenedors, programadors, tècnics i experts que us faran falta. Ara més que mai:
http://www.firacarrer.cat/web/principal.asp
Com si anéssiu a la fira de bestiar de Granollers. Bona sort!