dijous, 9 de juny del 2011

“Els sons visibles”, són imatges de la creació musical

Són 28 imatges d’Ariadna Trias que es presenten a Mataró a partir del 3 de juny.
Són emocions compartides a través de l’art de la música, com ells diuen
Són imatges que els nostres protagonistes no ens podrien explicar en paraules: http://elssonsvisibles.blogspot.com/
Si no aneu a l’exposició visiteu la web. Són fotografies que no s’obliden
Però això no es pas tot...
“Els sons visibles” forma part del projecte “Art social”.
Si mireu el programa d’activitats i les entitats que hi participen quedareu impressionats: http://www.artsocial.net/
“Art Social” reconeix el potencial creatiu de les persones, infants, joves i adults amb diversitats funcionals que participen en activitats musicals amb la seva forma singular d’experimentar la música i d’interactuar a través seu.
Hi trobareu exemples d’arterapia, projectes per a joves (des de professors de filosofia que treballen amb la fotografia, fins accions que promouen els valors cívics o que estimulen als joves a autogestionar-se), projectes amb nens en contextos singulars o conflictius, persones amb discapacitats intel·lectuals, persones sordes, discapacitats diversos que contrasten els seus punts de vista.
Tot es mou a partir de la creativitat de la gent. Potser l’expressió “art social” ens podria fer creure que son accions socials i assistencials, on el ciutadà es el receptor passiu de la benevolència dels forts i dels bons. “Serveis socials” son sovint l’equivalent d’assistència a desvalguts. “Art social” podria amagar una realitat vergonyant “d’art per a pobres”
Però aquí, el punt de partida és la creativitat que tots portem a dins i que cal estimular i facilitar. Això és el que fan a Mataró aquests dies. Són entitats que ho fan tot l’any, a Mataró o a altres ciutats.
Per a ells, la paraula social es refereix a la seva voluntat d’induir “canvis a nivell social”, en diversos sectors, com dones, discapacitats, salut mental, nens, joves...

A través de les diverses disciplines: teatre, dansa, música, fotografia i vídeo...
De les entitats que hi participen, avui no en parlarem, ho farem més endavant, són moltes i molt diverses, amb idees molt interessants. D’algunes ja hem parlat aquí.