divendres, 19 de febrer de 2010

Gent creativa de tot el mon, a Barcelona, el novembre

Cada dia trobem gent amb qui compartim la nostra visió de la gent creativa. Cadascú amb el seu estil propi. Que saben apreciar allò que cadascú te d’artista, que busquen maneres diverses de facilitar aquesta capacitat de volar pel damunt de les limitacions de cada dia. Que han descobert l’impacte que la creació pot tenir en el mon gris i rutinari, en la nostra societat, en els diversos entorns de la nostra vida, fins i tot en temps de crisi hi ha gent que crea.

Ara us parlem d’una associació ubicada a França i que reuneix entitats diverses a llocs tan variats com Algèria, Quebec, Itàlia o Xile. Son tan diversos que només tenen en comú una pregunta, que van repetint cada cop que fan un Congrés: “Et si la beauté pouvait sauver le monde? (I si la bellesa pogués salvar el mon?) http://www.congres-beaute.org/mosaique.php

Vindran a Barcelona del 7 al 14 de novembre.

Algú m’ha preguntat si era un congrés de cosmètica. Això pot ser un indici de que anem una mica espatllats, no ? Quan les paraules ja han perdut el sentit, gracies al marqueting que ens inunda, cal valor, com el que ells tenen, per a dir “bellesa” quan parlen de la creació musical, plàstica, teatral, arquitectura...Quan temps feia que no haviem escoltat aquesta paraula?

Pot ser una ocasió per a conèixer que fan i compartir amb ells allò que fem. Per que els seus Congressos són, com ells diuen, un “mosaic” on cada entitat i cada persona pot presentar la seva història i escoltar la dels altres.


En parlarem. Sobretot, tinc ganes d’anticipar comentaris sobre algunes de les entitats que vindran, allò que fan i com ho fan. Sense oblidar un fet que els fa diferents: això no serà un congrés mes, dels molts que passen per aquí. Ells son artistes i vindran a Barcelona amb la seva creativitat, a viure la ciutat i la cultura catalana sense intermediaris. Son una nova raça de turistes que no miren sinó que actuen aquí i amb la gent d’aquí. Hi hauran sorpreses...