dimarts, 28 de desembre del 2010

Vacances per a gent creativa

Com son les vacances de la gent creativa? Per què persones que canten fan teatre, pinten o toquen la guitarra... haurien de fer unes vacances passives, com espectadors passius?
Per a la gent creativa, les vacances no són un simple consum, sinó una oportunitat per a actuar de forma creativa. O no?
Si voleu començar a fer turisme creatiu i aneu a la vostra agència de viatges potser tindreu un desengany. La majoria encara no n’han sentit parlar. Però podeu anar a Internet i buscar Creative Tourism Network (versió Català) http://www.creativetourismnetwork.org/conferencia/
Si visiteu aquest espai tindreu la sorpresa de veure que avui ja podeu trobar ofertes de turisme creatiu, molt variades.
Molts d’aquests gestors turístics de nova generació eren a Barcelona els proppassats 9 i 10 de desembre, a l’edifici de la Pedrera. Era apassionant parlar amb aquesta gent extraordinària. Per exemple, veureu que podeu visitar Creta d’acord amb les vostres preferències i trobar oportunitats de participar en tallers de cuina, de fotografia o de dansa, cadascú tria allò que li agrada.
Podeu anar de viatge amb la vostra càmera fotogràfica i visitar una ciutat amb un guia fotogràfic a Sri Lanka, a New York o a Barcelona.
Podeu anar a Suècia i viure en un espai natural amb activitats artístiques o excursions guiades.
Podeu trobar estades amb propostes de tallers artístics molt diversos a Canterbury (Regne Unit), a Nova Zelanda, a New Mexico (EUA), a Venlo (Holanda), a Zaragoza (Espanya), a Budapest (Hongria) o a Zagreb (Croàcia).
Podeu fer una visita diferent a Paris (França), amb un guia voluntari que us permet visitar el barri que trieu, i conèixer les activitats creatives mes diverses.

A Barcelona podeu trobar un seguit de propostes de tallers artístics de tota mena.
La bona noticia, que vaig poder constatat a la Pedrera és que hi ha un munt d’emprenedors que estan preparant noves ofertes amb activitats diferents a diversos llocs. Caldrà estar a l’aguait i no tornar a fer turisme de consum. Es més car i més trist, si sou gent creativa. Tots aquests emprenedors es tornen a trobar l’any que ve a Paris, on l’ajuntament ja ha vist la llum i juga la carta creativa.
Molta gent ja ho sap fa temps que hi ha formes de viatjar diferents. Que no cal anar tant lluny per a trobar un món nou i diferent. Que podem trobar un món de meravelles en un poble petit o una illa. Que no es pot anar a qualsevol lloc del món i visitar una cultura diferent com si fóssim uns marcians, des d’un hotel de cinc estrelles.
Hi ha molta gent que ja ho sabia. Ara comencem a trobar emprenedors que saben fer les coses i que les posen a l’abast a la xarxa d’Internet. Els temps estan canviant!

Gent creativa que fa projectes: visiteu les fitxes d’aquest blog

Cada dia som mes els que treballem per a incorporar l’art a la vida de cada dia, per a donar sentit a la vida de la gent.
Això és precisament el valor de la gent creativa. Gent que vol recuperar l’art per a la seva vida i la seva vida social.
Nosaltres no ens volem embolicar en teories, que n’hi ha.
Si voleu saber què hi ha i que es pot fer en aquest camp, us recomanem el nostre FITXER de projectes. Nomes cal veure, al mateix bloc Gent Creativa, la pestanya que hi ha a d’alt.
De moment, encara no n’hi trobareu molts, però hi ha gent creativa que port l’art a l’escola, al barri i a la ciutat, a la cohesió social amb la immigració, a la defensa de la natura, al turisme i a l’empresa.
Hem trobat exemples a tot el mon, també aquí.
Estem oberts a omplir més fitxes amb els projectes que ens presenteu...