dijous, 20 de febrer del 2014

ALGUNES COSES QUE ES VAN DIR A L'ULTIMA TERTULIA


Col·laboradors de la Tertúlia: Gemma Massoni, Dolors Renau, Gabriel Lemkow, Susana Tovias, Ana Manau, Santiago Guillen, Caterina Guillen

"si mous el cos, mous les emocions i el pensament"

En aquesta tertúlia del 15 de febrer vam començar amb una introducció de Gemma Massoni, Psicòloga, Risoterapeuta i Terapeuta psicocorporal. http://gemmamassoni.com/

Aixi doncs, ens va explicar les tècniques que utilitza en el seu treball, com el ball lliure, risoteràpia, dinàmiques de grup, moviment expressiu Rio Abierto, 5 ritmes, et...

L'objectiu és sortir de la ment per a treballar a partir del cos i obrir la consciencia, potenciar la creativitat (la part dreta del cervell). Trencar les barreres mentals per a permetre el desenvolupament i el creixement de les persones.
Ens va explicar les tècniques que ella utilitza per a la dansa:
  • 5 ritmes. Tota la naturalesa passa per  aquests cinc ritmes: fluïm, stacato, caos, lírica, quietud. Utilitza la music a per a fer-nos experimentar aquests ritmes.
  • Rio abierto: en un cercle de persones comencem per imitar el conductor de la sessió i després treballem en parelles o individualment.


Aquí, molts comentaris i amb molta diversitat .

Aixi doncs, vam parlar de:
  • Aquesta activitat sembla que a algú li recorda el projecte escolar Waldorf http://escolawaldorf.org/
  • Els grups també es poden convertir en equips. En alguns casos, per a "trencar el glaç" la Gemma començaria amb jocs per a superar els barreres inicials
  • Es tracta de facilitar recursos a la gent per a que ells aconsegueixin els seus propis objectius
  • A les empreses, s'utilitzen aquestes tècniques amb els treballadors. Algú es pregunta si és simplement en benefici de l'empresa. O en benefici del personal , també?
  • Esperem que en un futur no massa llunyà, podrem escollir l'empresa on volem treballar i que escollirem aquella que sigui més coherent amb las capacitats i aspiracions de les persones.
  • Avui encara vivim "la guerra contra el pobre": alguns diuen que aquell que no aconsegueix un treball es per que no vol o no s'esforça prou. En canvi les persones riques ho serien perquè s'han fet "emprenedores", han treballat i es mereixen l'èxit.
  • Una recomanació : la pelicula “ Knowledge is the beginning”, es pot veure online a youtube, en aquesta adreça es troben les sis parts de la peli cula. (http://www.ovguide.com/knowledge-is-the-beginning-9202a8c04000641f800000001d1c4dcc)



Mes comentaris sobre la Tertúlia.


Aquesta vegada ens va aparèixer a la reunió una nova participant que havia llegit la nostra invitació a participar. Molt bé, d'això es tracta. Si el tema us interessa, veniu. La Tertúlia es oberta, ens agraden nous punts de vista

La reunió va resultar molt viva, crec que ningú es va avorrir, tothom va dir la seva. La presentació de la Gemma Massoni sobre els seus tallers era suggestiva i feia pensar.

Gabriel Lemkow, per exemple, va fer una reflexió sobre els projectes de divulgació de la filosofia que ha viscut en algunes empreses. La filosofia, va dir, serveix per a millorar les persones, per a obrir interrogants sobre la teva vida, el treball , les relacions.
En una empresa, també  pot ser una forma de millorar l'ambient, de fer relacions publiques amb el personal. Però , en definitiva, una forma de distracció, una dosi d'autoajuda. En tot cas, no es tractaria de innovar res a l'empresa.
Ell es preguntava si podia passar una cosa semblant amb un taller de dansa a l'empresa

Aquest és un  debat substancial, és clar. Per ajudar a veure-ho més clar, recordareu que al nostre Boletin Gent Creativa distingim entre diversos tipus de projectes, per exemple, projectes "d'art al dia a dia de la gent". Aquí situem els que s'orienten a millorar les persones, obrir les seves capacitats, ajudar-les a suportar les dificultats.
En canvi, als projectes "art + innovació social", a més d'obtenir els resultats del primer grup, també busquem una finalitat externa, una millora al nostre entorn, al barri, a l'escola o a l'empresa. Una innovació social predefinida. Innovar vol dir que busquem un canvi per a millorar.

Vist aixi, podríem dir que la presentació de la Gemma Massoni tractava en alguns moments d"art en el dia a dia de la gent" i en altres moments, "d'art + innovació social.
A Gent Creativa ens interessem pels dos tipus de projectes. En podeu trobar exemples en cada Butlleti.  La qüestió és saber en cada moment de què estem parlant



La pròxima Tertúlia serà el 15 de març a les 11h (es el nou horari!) i la introducció la farà Cristina Weinberg amb les seves experiències en l'educació d'idiomes, aprendre idiomes i descobrir un nou món. Ella es professora d'alemany a la acadèmia de Sant Cugat.

A l'abril ja sabem la data, el 12 d'abril a la mateixa hora. Us ho podeu apuntar. Ja us ho recordarem mes endavant

Fins aviat. Veniu i participeu. Si no podeu venir , envieu-nos un comentari