dimecres, 11 de maig del 2011

Malgrat tot, bones noticies




Es així, aquí portem bones noticies. A qui això no li agradi, qui busqui desastres i indignacions, és a la porta del costat. Apa, que n’hi ha tant, que podran triar.Hi ha bones noticies que venen de la “gent creativa” i de molts que s’hi semblen. N’hi ha més cada dia. Quan varem començar aquest blog, crec que aviat farà dos anys, no ens ho podíem pas imaginar.

Trobem gent que fa coses creatives, que parla de la persona i de la seva dignitat i del ciutadà. Potser ara n’hi ha més que mai, perquè la crisi ho està posant de manifest.

Ja ho dèiem fa poc, la crisi no ha caigut del cel, ni ens arriba del infern. Som tots plegats que ens hi hem ficat. Els “trilers” famosos, en són la imatge. Els que tiren les cartes i enganyen, i els que volen ser enganyats, uns ludòpates totals.

Com deien abans, els que venen duros a quatre pessetes i els que els compren. Les bombolles immobiliàries son això, al cap i a la fi. Desprès, però, tots a queixar-nos al govern.

Als que no jugaven, Als que s’ho miraven, també els hi toca pagar el desastre. Els que produïen riquesa i feien rutllar el país, aquests també en paguen les conseqüències.

Trilers i ludòpates formaven la gran piràmide des de la petita especulació fins a la City de Londres i fins a Wall Street, perquè n’hi ha de petits i de grans.

Ara podeu anar pel carrer i mirar la gent que passa. Intenteu endevinar, els que tiraven les cartes, els que jugaven sense parar, els que creaven riquesa, els que s’ho miraven i es pensaven que eren fóra del joc.

Ningú no era fóra del joc, ara veiem que tots plegats ens havien robat la cartera.

Però ara no veiem ningú que ho vulgui reconèixer, que s’adoni del que estava fent, que ens digui que no ho farà mes, que estigui disposat a invertir alguns dels diners que han fet, sense crear riquesa, en millorar el país.

Per que ara no hi ha crisi per a tothom, molts n’han guanyat molts i encara en volen més. Potser per això no els hi importa la corrupció, si és la dels seus...

I les bones noticies? Dons, justament. Tanta immundícia i tant globalitzada, està despertant els ciutadans del mon.



Comencem per Stephane Hessel i el seu llibret “Indignaos” que publica Destino. N’han venut 200.000 en sis setmanes i encara no ha sortit en català. Es pot comprar per 5 € online: http://www.planetadelibros.com/indignaos-libro-49695.html


A França és un gran èxit, està sortint en tots els idiomes


És una crida als ciutadans contra l’abús del sistema financer i la crisi

Dignitat, democràcia, bé comú.

Això proposen en el seu llibret “Reacciona” un conjunt d’autors, en la mateix línia. Hi ha esperança. Mayor Zaragoza hi diu, per exemple: “ha llegado el momento de rescatar a los ciudadanos” http://www.librosaguilar.com/es/libro/reacciona/

De llibres se’n poden trobar molts que expliquen la crisi . Però la novetat d’aquests és que són pamflets, crides a la gent per a sortir de casa i actuar

La gent creativa crec que també som d’aquesta mena de gent. Amb les activitats de creació artística projectades sobre el nostre entorn i sobre tota la societat, ens hem posat a caminar. Afirmem la dignitat de la persona, de totes les persones. Amb la creació artística ens descobrim ciutadans. Es quan tenim dignitat i respectem la dignitat dels altres, quan ens podem indignar.

Dignitat que tots compartim, els europeus i els nord-africans que surten al carrer i es juguen la vida, no en nom d’una nació, ni d’una religió, ni contra ningú, sinó per afirmar-se com ciutadans. Això ho compartim, ara amb la crisi, mes que mai.

La resta son petites baralles locals, drames sentimentals i records d’infància que tots tenim i tots estimem.

Indigneu-vos, gent creativa!